Βλέπετε το forum MyCamp σαν επισκέπτης. Η απολύτως δωρεάν εγγραφή σας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες και να βλέπετε τις φωτογραφίες και τους συνδέσμους που υπάρχουν στις δημοσιεύσεις.

  Συντήρηση σκηνής

  Μοιραστείτε
  avatar
  kastrinos
  Junior Member
  Junior Member

  Αριθμός μηνυμάτων : 53
  Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2013
  Ηλικία : 52
  Τόπος : Ιλιον

  Συντήρηση σκηνής

  Δημοσίευση από kastrinos Την / Το Κυρ Οκτ 27, 2013 9:02 pm


  Αυτό το θέμα είναι για σκηνές γενικώς. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι από τι υλικό είναι κατασκευασμένη η σκηνή ( πλαστικό, ύφασμα πολυέστερ, πλαστικοποιημένο ύφασμα πολυεστερ με πολυαμιδιο , ύφασμα πολυέστερ, υφαντό σκέτο, βαμβάκι) παρά για πια χρήση προορίζεται.
  Οι σκηνές - προεκτάσεις των τροχόσπιτων είναι συνήθως κατασκευασμένες από:
  1. πλαστικό χωρίς πόρους.
  2. πλαστικοποιημένο ύφασμα πολυέστερ χωρίς πόρους
  3. πολυέστερ ύφασμα με πόρους.
  4. βαμβακερό ύφασμα με πόρους.
  Ο καθαρισμός της σκηνής καλό είναι να γίνεται όταν η σκηνή είναι στημένη. Είναι πιο εύκολο στο πλύσιμο όσο και στο στέγνωμα.
  Οπτική αναγνώριση
  Πλαστικό είναι το υλικό πού φτιάχνουν τις τέντες στα φορτηγά σε διάφορα πάχη. Το Πλαστικοποιημένο πολυέστερ από την κάτω πλευρά φαίνεται ύφασμα και την επάνω είναι πλαστικοποιημένο. Αυτό το υλικό το έχουν οι σκηνές Brand συνήθως. Το ύφασμα πολυέστερ είναι συνήθως στις τέντες των σπιτιών. Τώρα το βαμβακερό είναι τόσο συνηθισμένο. Και τα τζιν βαμβακερά είναι.
  Διαδικασία
  Για το πλύσιμο των δυο πρώτων κατηγοριών, δηλαδή στα υλικά χωρίς πόρους (πλαστικά, πλαστικοποιημένα) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνια όχι πολύ δυνατά και μαλακή βούρτσα. Καλό ξέπλυμα με πολύ νερό και παρά πολύ καλό στέγνωμα. Στο δίπλωμα πάντοτε ταλκ για συγκρατήσει της υγρασίας. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά , αλλά σε αυτές της κατηγόριες δεν είναι και τόσο απαραίτητα.
  Για τα υφάσματα με πόρους που συνήθως τελευταία δεν χρησιμοποιούνται για κατασκευή σκηνών το πλύσιμο δεν είναι τόσο απλό. Ποτέ σαπούνι ποτέ τρίψιμο με βούρτσα. Αυτά τα υφάσματα είναι υδρόφοβα και χάνουν την ιδιότητα αυτή. Τα καθαριστικά τους είναι ταυτόχρονα και συντηρητικά για να γίνουν υδρόφοβα Υπάρχουν σε υγρή μορφή και σπρέι. Για τα βαμβακερά υφάσματα το συχνό πλύσιμο με σκέτο νερό το καλοκαίρι βοηθάει στο να είναι ζωντανές οι ίνες του υφάσματος γιατί ο ήλιος και η σκόνη τα καταστρέφουν . Δηλαδή το πλύσιμο με νερό κάνει καλό, καθαρίζει από σκόνη όχι όμως από λίπη και ρετσινιά. Η συσκευασία τους καλό είναι να γίνεται με αναπνέοντα σάκο και σε στεγνό μέρος.
  Τip
  Το τάλκ βοηθάει στην συγκράτηση υγρασίας αλλά και στο να μην κολλούν τα πλαστικά μέρη της σκηνής μεταξύ τους στο δίπλωμα. Ιδιαίτερα τα διαφανή και ημιδιαφανή.

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 17, 2019 12:31 am