Βλέπετε το forum MyCamp σαν επισκέπτης. Η απολύτως δωρεάν εγγραφή σας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες και να βλέπετε τις φωτογραφίες και τους συνδέσμους που υπάρχουν στις δημοσιεύσεις.

  Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Μοιραστείτε
  avatar
  geemmano
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Αριθμός μηνυμάτων : 47
  Ημερομηνία εγγραφής : 20/10/2013
  Τόπος : Θεσσαλονίκη

  Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από geemmano Την / Το Σαβ Νοε 16, 2013 4:56 pm

  Ακούστε μια μικρή ιστορία.

  Επιστρέφοντας το καλοκαίρι από το κάμπινγκ ΚΑΛΑΜΙ και ενώ βρισκόμουν στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ πρίν την Βέροια περνούσα την τελευταία μεγάλη γέφυρα με ταχύτητα 90-100 χλμ, κατηφόρα και με ανοικτή δεξιά στροφή. Όταν πέρασα την τελευταία σχάρα της γέφυρας ακούγεται ένας μεταλλικός θόρυβος βλέπω στον καθρέπτη τη σχάρα να χοροπηδάει και σκάει το πίσω αριστερό λάστιχο του τροχόσπιτου. Αμέσως αισθάνομαι το τροχόσπιτο να με τραβάει αριστερά και στην προσπάθεια μου να φρενάρω βλέπω στον καθρέπτη να με τραβάει περισσότερο και να κινδυνεύει να μου γυρίσει και το αυτοκίνητο. Αφήνω το φρένο και αφήνω το αυτοκίνητο να τραβήξει το τροχόσπιτο μέχρι να ευθυγραμμιστούν τα δύο. Ξαναπατάω και αφήνω διαδοχικά τα φρένα χωρίς να αφήσω το τροχόσπιτο να μου διπλώσει. Βλέποντας να καπνίζει το σκασμένο λάστιχο το παίρνω απόφαση ότι θα το διαλύσω και συνεχίζω σταδιακά και διακεκομμένα το φρενάρισμα μέχρι να σταματήσω εντελώς στην άκρη του δρόμου και στην βοηθητική λωρίδα μετά από περίπου 250 μέτρα.

  Όταν σταμάτησα βγάζω από το αυτοκίνητο το προειδοποιητικό τρίγωνο (1η φορά μετά από 8 χρόνια του αυτοκινήτου) και διαπιστώνω ότι δεν μπορούσε να κουμπώσει το τρίγωνο γιατί το ένα από τα 3 μέρη του τριγώνου στην άρθρωση βάλανε το περτσίνι ανάποδα με αποτέλεσμα η μία φωσφορούχα πλευρά του τριγώνου να είναι ανάποδα και να μην μπορεί να κουμπώσει το τρίγωνο. ( Καλά να πάθω σκέφτομαι που δεν το έλεγξα). Το σπάω στο περτσίνι παίρνω ένα σύρμα από το τροχόσπιτο το σταθεροποιώ στην θέση του περτσινιού, βάζω πλέον το κούμπωμα στην 3η γωνία του τριγώνου και επιτέλους είμαι σωστός μετά από 10 λεπτά που άρχισε να σουρουπώνει και ρίχνω και ένα βρίσιμο στην FORD για το δώρο που μου έκανε.

  Βλέπω το μπουλονόκλειδο του αυτοκινήτου με βραχίονα 13 εκατοστά να μην ταιριάζει και μου σηκώνεται η τρίχα. Αλλά χαμογελάω γιατί εγώ ο προνοητικός είχα βάλει στο τροχόσπιτο ένα μπουλονόκλειδο σε σχήμα σταυρού παλαιού τύπου και όλο χαρά πηγαίνω και το φέρνω. Δοκιμάζω την μία μετά την άλλη τις 4 άκρες του σταυρού και διαπιστώνω ότι καμία δεν ταιριάζει στο κεφάλι της βίδας (ήταν Νο 24). Τι κάνουμε τώρα::::::::::::
  Δοκιμάζω το κλειδί των ποδαρικών και πραγματικά ταιριάζει. ΖΗΤΩ.
  Ξεκινάω να ξεβιδώσω τις βίδες και με πιάνουν τα νεύρα καθώς δεν κινούνται καθόλου. Χρησιμοποιώ και τη γυναίκα μου να πατάει στο κλειδί και να κοντράρω εγώ το κλειδί μήπως και ξεβιδώσουν αλλά μάταια (δεν είχε φάει). Αφού θυμήθηκα, ότι βρισιές ήξερα καταφέρνω να ξεβιδώσω την μία βίδα. Επιβεβαιώνω ότι η οδική μου βοήθεια δεν καλύπτει το τροχόσπιτο (ELPA) και συνεχίζω. Παίρνω τηλέφωνο Θεσσαλονίκη να έρθει κάποιος φίλος για βοήθεια και εκείνη την ώρα εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ και τους τα λέω για την σχάρα της γέφυρας τους, για τα 18 ευρώ (3 διόδια Χ 6ευρω) του πηγαιμού και άλλα τόσα της επιστροφής που τους πλήρωσα. Ευγενέστατα και καλοπροαίρετα βγάζουν ένα κλειδί με πτυσσόμενο  βραχίονα, βοηθούν να αλλάξω το λάστιχο και δεν συμφωνούν να τους δείξω την σχάρα της γέφυρας τους, λέγοντας μου ότι πρέπει να φύγω από τον δρόμο και θα το δουν αυτοί το πρόβλημα.

  Πιο κάτω στο χωριό Κουλούρα συμπληρώνω τον αέρα στο λάστιχο που τοποθέτησα (είχα να το ελέγξω περίπου χρόνο) και με ταχύτητα 60-80 χλμ πηγαίνω Θεσσαλονίκη.


  ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ, ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ (ΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ);;;;;;  ΥΓ. ΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
  avatar
  Apostolos
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Αριθμός μηνυμάτων : 179
  Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2013

  Απ: Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από Apostolos Την / Το Σαβ Νοε 16, 2013 6:59 pm

  Για εμένα έκανες 5 λάθη στην προκειμένη περίπτωση:

  1)Ταχύτητα με 100 χλμ/ωρα αν και φαίνεται να είναι ελάχιστα πάνω απο το όριο, δεν παύει να είναι πάνω απο το όριο για ρυμουλκούμενο όχημα. Μάλιστα 20% με 30% πάνω από το όριο κατά περίπτωση.

  2) Δεν είχες ελέγξει αν τα δώρα που σου έδωσαν είναι λειτουργικά. Μικρό το κακό, μιας και είναι ευτελούς αξίας και μπορείς με λίγο σύρμα να το κάνεις λειτουργικό. Θα έβρισκες την λύση έτσι κι αλλιώς. Είναι λάθος μεν αλλά δεν το θεωρώ τεράστιο λάθος.

  3) Το οτι δεν είχες το κατάλληλο εργαλείο για αλλαγή ελαστικού. Μα...παίρνεις που παίρνεις έναν σταυρό για τα μπουλόνια, τσέκαρε πρώτα αν ταιριάζει!

  4) Το λάστιχο/ρεζερβα έπρεπε να ήταν ελεγμένο για την πίεση του αέρα.

  5) Έπρεπε να έχεις οδική και για τροχόσπιτο.

  Τα υπόλοιπα μπορούν να τύχουν στον καθένα ανάλογα με τις συνθήκες.Πχ σταμάτησες στην ΛΕΑ (πράγμα παράνομο), αλλά τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις;

  Προσωπικά πιθανότατα δεν θα είχα αποφύγει το νούμερο 2 μιας και εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τσεκάρω τα δώρα. Μάλιστα μου έτυχε παρόμοιο σκηνικό να μην κάθεται το τρίγωνο και το στερέωσα μπροστά από μια τσάντα που είχα μαζί μου. Λύσεις για αυτό βρίσκονται. Πιθανότατα και το 5ο, επειδή ποιος να το σκεφτεί ότι θα χρειαστεί οδική για το τροχόσπιτο; Ένα λάστιχο να θέλει αλλαγή το πολύ πολύ...αλλά να που έκατσε να μην μπορείς να το κάνεις!

  Τα νούμερα 1 και 4 μάλλον θα τα απέφευγα λόγω ειδικότητας. Σαν επαγγελματίας οδηγός το πόδι μου έχει κλειδώσει στα 80-85 χλμ/ώρα όταν είμαι με όχημα που το απαιτεί και κάνω περιφερειακούς ελέγχους πριν ξεκινήσω.

  Αυτό που θα απέφευγα σίγουρα είναι το 3ο. Λόγω μοτοσυκλέτας και εξορμήσεων στη φύση, κουβαλάω μαζί μου όλα τα σωστά εργαλεία για κάθε δουλειά που μπορώ να κάνω μόνος μου. Για δουλείες που δεν μπορώ να κάνω δεν κουβαλάω τίποτα, αλλά αυτά που κουβαλώ είναι διαλεγμένα από εμένα να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο και να είναι όσο το δυνατόν χρηστικά. Την ίδια νοοτροπία έχω περάσει και για τα εργαλεία που κουβαλάω μαζί μου στο αυτοκίνητο. Το ότι σου ταίριαξε του ποδαρικού είναι μισή δουλειά, επειδή άλλο μοχλό θα κάνει ο σταυρός που θα ξεσφίξει απαιτώντας λιγότερη δύναμη από εσένα, και άλλο ένα απλό κλειδί. Με σταυρό θα σου γύριζαν τα σφιγμένα μπουλόνια.

  Υ.Γ Πάντα να κουβαλάς στο αυτοκίνητο ένα δοχειάκι σπρέυ WD40. Βοηθάει στο ξεβίδωμα σφιγμένων μπουλονιών αλλά επίσης και σε πολλές άλλες εργασίες λίπανσης και απομάκρυνσης υγρασίας.


  ____________________________________________________________________________________________________________
  "The only way around is straight through."
  avatar
  stefanos
  Συντονιστής
  Συντονιστής

  Αριθμός μηνυμάτων : 94
  Ημερομηνία εγγραφής : 19/10/2013
  Ηλικία : 46
  Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Απ: Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από stefanos Την / Το Κυρ Νοε 17, 2013 5:20 pm

  Γιώργο το θέμα των ελάστικών το είχαμε συζητήσει κατ ιδίαν οτί ήθελαν προσοχή όχι τόσο πολύ
  για την ηλικία όσο γιατί δεν ήταν οκτάλινα.
  Τώρα για τα λάθη που έκανες και ανέφερε ο Απόστολος θα τα είχα κάνει όλα εκτός απο την ταχύτητα.
  Τίς κατηφόρες τις φοβάμαι πάρα πολύ και πάντα πηγαίνω πιο σιγά και απο το επιτρεπτό όριο.
  Απόστολε καμία οδική δεν αναλαμβάνει το τροχόσπιτο.
  avatar
  Apostolos
  Διαχειριστής
  Διαχειριστής

  Αριθμός μηνυμάτων : 179
  Ημερομηνία εγγραφής : 18/10/2013

  Απ: Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από Apostolos Την / Το Κυρ Νοε 17, 2013 5:30 pm

  stefanos έγραψε:
  Απόστολε καμία οδική δεν αναλαμβάνει το τροχόσπιτο.
  Σοβαρά; Δεν το γνώριζα αυτό!
  Περίεργο!


  ____________________________________________________________________________________________________________
  "The only way around is straight through."
  avatar
  ladakias
  Senior Member
  Senior Member

  Αριθμός μηνυμάτων : 397
  Ημερομηνία εγγραφής : 20/10/2013
  Ηλικία : 56
  Τόπος : ΑΘΗΝΑ

  Απ: Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από ladakias Την / Το Κυρ Νοε 17, 2013 5:59 pm

  1-σταματαμε στην Λ.Ε.Α. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
  2-τριγωνο οχι του αυτ/του .[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
  3-κοιταμε παντα τα λαστιχα και τη ρεζερβα.
  4-το γρυλοκλειδο ειναι το ιδιο με των τροχων .και για πιο καλα αυτο.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
  5-για την ταχυτητα δεν θα πω τιποτα γιατι και εγω τα ιδια κανω [λαθος πολυ μεγαλο]αλλα ο αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλετω...............


  ____________________________________________________________________________________________________________
  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  CAMPINGΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝΦΥΣΗ [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] 
  avatar
  manoliss
  New Member
  New Member

  Αριθμός μηνυμάτων : 40
  Ημερομηνία εγγραφής : 23/10/2013

  Απ: Λάθη του τροχοσπιτά ;;;;;;

  Δημοσίευση από manoliss Την / Το Δευ Νοε 18, 2013 10:47 pm

  και ενα 6ο λαθος ειναι οτι δεν φωναξες αστυνομια να καταγραψει το γεγονος και φυσικα γιατι οχι και να αποζημιωθεις ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ και εχει ευθυνη
  επισης εαν η εταιρια ετρωγε μια μυνητηρια αναφορα απο σενα και φυσικα το εκανες γνωστο και ειδικα στο διαδυκτιο σε πρωτη φαση θα σε αποζημιωνε (γιατι να πληρωσεις γαμ...κα εφοσον ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ) και σε 2η φαση θα ηταν πιο προσεκτικοι στην δουλεια τους και στο μελλον δεν θα ειχε βρεθει κανεις στην θεση σου...
  για το θεμα κλειδιων ρεζερβας τριγωνου ταχυτητας ειναι δικη σου αμελεια....
  και φυσικα παιζει και ο παραγοντας τυχη που για μενα μεν ειχες καποιες παραληψεις αλλα ησουν τυχερος που δεν ειχες καποιο ατυχημα....αν και επιδιωξες με αριστες κινησεις να μην παθεις κατι κακο...
  θα πω ομως κατι ολα τα φορτηγα οδικης εχουν κοτσαδορο καλο θα ειναι να το αναφερεις στην οδικη κατα την ομιλια με τον αρμοδιο υπαλληλο οποτε και να μεινεις με το αμαξι το τροχοσπιτο σου το τραβανε εστω μεχρι τα γραφεια της εταιριας και στην συνεχεια πηγαινουν στο αμαξι στο συνεργειο πριν κανα χρονο εμεινε ο πατερας μου με το αμαξι και τρειλορ μεταφορας αποσκευων στην εθνικη πατρω αθηνων λιγο πριν το ριο το αμαξι φορτωθηκε και το τρειλερ ρυμουλκηθηκε αλλαχτηκε η τρομπα βενζινας και ολα οκ


  ____________________________________________________________________________________________________________
  Κάνουμε Camping γιατί αγαπάμε την φύση..............

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 17, 2019 12:10 am